Bedrijfsevenementen & Trainingen

Moeite om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen binnen een afdeling, team of heel bedrijf? Dan is zeilen de perfecte teambuilding. Probeer maar eens vooruit te komen als iedereen iets anders wil. Het belang van teamwork is vanzelfsprekend voor alle mensen die aan boord komen van de Linquenda.

Frisse ideeën, heldere inzichten, vlotte of minder vlotte samenwerking en ook welke rol je inneemt: Het komt allemaal aan bod. Aan boord ligt er een vergrootglas op de organisatie voor wie het wil zien. Het sturen van het schip en haar dat te laten doen wat jij wilt is als een vat vol metaforen. Jan wil ze allemaal met je delen.

Alle uitdagingen, conflicten en coalities die in het bedrijf spelen zijn terug te zien in de acties die plaatsvinden als het schip gaat varen. Samenwerking is noodzaak. Maar wie gaat wat doen? Hoe zet je daarbij ieders kwaliteiten optimaal in? Hoe motiveer je de één en rem je de ander wat af? Hoe maak je de communicatie efficiënt en soepel? Welke compromissen moeten wij maken? En… varen wij daar wel bij?

 

Op een zeilschip spelen precies dezelfde succesfactoren een rol als op kantoor of in de fabriek: samenwerking, overleg, timing, het delen van kennis en meer. Zeilen is een constant proces in wording: het vraagt volledige inzet, flexibiliteit, overleg, creativiteit in een voortdurende zoektocht naar betere oplossingen voor veranderende situaties.

Wij bieden een compleet en bijzonder effectief teambuildingsprogramma, waarin het schip een belangrijke rol in speelt. In samenwerking met trainers en coaches organiseren we teambuildingstochten aan boord. Schipper Jan was ooit implementerend consultant bij een Zweedse multinational. Met zijn inzichten als schipper is hij uitstekend in staat om de omstandigheden op het water te vertalen naar groepsprocessen in de organisatie. Een non-conformistische setting op een sfeervolle en unieke locatie. Het bedrijf en de mensen profiteren van de ervaringen die ze spelenderwijs opdoen op de Linquenda.

Van (gestructureerde) Brainstormsessies (No meetings without minutes…) tot “24 uurs” training, kennismakingsweekenden of juist afscheidssessies: Uiteindelijk is het allemaal maatwerk. (Maat-werk)

Oh ja, de flauwe grappen maak ik zelf wel.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem Contact op met Jan!