Waddentochten

Wat leeft er op het wad?

Er is geen plek zo adembenemend mooi als de Nederlandse Wadden. Soms laten de zeehonden zich zelfs zien!

Een Waddentocht met de Linquenda is een unieke belevenis. We varen, als het enigszins mogelijk is zeilend, de Waddenzee op. Daar kiezen we een plek om voor anker te gaan. Door de grote verschillen tussen eb en vloed op deze plek zakt het schip rustig tot het volledig droogvalt. Als het water rond het schip verdwijnt is er niets anders dan de geur van zilt zand, het gekrijs van de meeuwen, het gefluister van de wind rond de mast.

Op het vochtige zand kunnen we van boord om een waddenwandeltocht te maken, om eetbare schelpen en zeedieren te verzamelen. Zie wat er daar allemaal leeft, op of net onder de zeebodem! We kunnen er zoeken naar naar mossels, kokkels en oesters, krabben en garnalen, tot de zon onder gaat achter de horizon. Het is zo mooi daar; zo’n rust en toch zo veel te beleven.

Als het water weer opkomt, lichten we het anker en wendt De Linquenda de steven weer naar de vaargeul. Een onvergetelijke een- of meerdaagse tocht.

Individuele inschrijving:

Voor deze zomer staan de volgende tochten gepland:

Vanaf maandag 1 augustus 10 uur t/m zaterdag 6 augustus 17 uur. Makkum <> Makkum

Vanaf maandag 8 augustus 10uur t/m zaterdag 13 augustus 17 uur Makkum <> Makkum

Vanaf maandag 15 augustus 10 uur t/m zaterdag 20 augustus 17 uur. Makkum <> Makkum

Vanaf maandag 22 augustus 10uur t/m zaterdag 27 augustus 17 uur Makkum <> Makkum

Vanaf zondag 9 augustus 10 uur t/m vrijdag 14 augustus 17 uur. Makkum <> Makkum.

6 dagen zwerven over IJsselmeer en het wad. Op zoek naar niets of misschien wel onszelf, laten we ons meevoeren op de ritmen van het tij en de wind. “Niets mag en alles moet” of was het omgekeerd? Nou met elkaar doen we alles wat nodig is voor het slagen van de tocht. Verder een totaal zinloze reis want we komen toch weer waar we al waren. Daarom vooral voor diegenen voor wie de reis zelf het doel is…

Water, zand, wind, zout, zon, licht en de weidsheid van het wad. “Hee Jan, Ik heb ontdekt dat de horizon rond is.” “Loopt het wad zo niet leeg?” “Hoe lang duurt het nog? Anderhalf uur!” “We komen ongeveer om 15u37 aan.”

Prijs : € 280,- pp voor de tocht. +  € 190,- pp voor eten en drinken aan boord, havengeld en toeristenbelasting.

Ga je mee? Bel Jan: 0626799922 of mail: jan@varenmetjan.nl

 

Adressen

Bel: +31(0)626799922

mail: jan@varenmetjan.nl

postadres
Schutterhoeflaan 35
3832GR Leusden


opstapadres Monnickendam:
't Proyen
MONNICKENDAM
opstapadres Makkum
Workummerdijk 1
MAKKUM

Meer zeilen